top of page

De dag van Guy & Ankie

Bijgewerkt op: 30 nov. 2023

Op vrijdagochtend 26 mei 2023 om 7.00 uur arriveerde ik in Melderslo. Het ouderlijk huis van de bruid.

Hier werd Ankie haar haren gedaan. Voor mij een perfect moment om mij heerlijk uit te leven op allerlei detail foto's, maar ook het moment zelf. Paps die trots toe kijkt met zijn kopje koffie in de hand. Zijn dochter, zijn enige dochter, mag hij vandaag gaan weggeven. Zenuwen, spanning, enthousiasme, blijdschap, het passeert allemaal de revue.




Vanuit de bruid haar thuis reden we naar de visagie Glam in Horst. Daar werd Ankie samen met haar moeder en schoonmoeder in make up gezet. Hoe mooi en bijzonder om dit samen met zijn drietjes te beleven! Echt even een dames momentje hoor! Zo leuk!







Vervolgens weer terug naar het ouderlijk huis, daar werd Ankie dan eindelijk door haar eigen moeder in haar jurk gehesen! Een super speciaal momentje telkens weer. Je hebt er al zolang alleen maar naar mogen kijken en dan nu, is dan eindelijk het moment daar! Je mag je jurk aan!Nieuwsgierige paps en broer moesten we met man en macht uit de buurt een te houden van het logeerkamertje, maarrrrr eenmaal in de jurk, mochten ook zij hun zus en dochter aanschouwen! Wat een heerlijk mooi en emotioneel moment is dit toch altijd! Ik hou ervan!
















Vervolgens komt Guy zijn aanstaande bruid thuis ophalen. Hier vindt dan ook de 'first look' plaats.

Onder toeziend oog van (schoon) ouders, broers en zussen, staat Guy in de tuin zijn bruid op te wachten.

Langzaam komt Ankie vanuit het huis aangeslopen. Langzaam en gespannen loopt ze naar Guy. Het gezicht van Ankie is voor mij werkelijk goud! Haar spanning, gemengd met heerlijke enthousiasme, blijdschap en nieuwsgierigheid. Alles zit erin! Fantastisch gewoon!







Vervolgens door naar de bruidsreportage. Een supermooie locatie! Dat met een leuk Fiatje 500, een mooi bruidspaar, tja....wat wil een fotograaf nog meer?? Ik zou zeggen op de koeienlaaie na, helemaal perfect!!

Of toch niet....? Ai...het beoogde plaatje wat ik in mijn hoofd had zitten, leek even niet te lukken, aangezien er houten paaltjes voor de mooie locatie stonden.... Daar kun je met een auto dus niet komen.... Klopt, met een auto niet nee, maar een fiat 500....Makkie!!!

Hup, gewoon tussen de paaltjes door! Geweldig moment, met prachtige foto's ter herinnering!





Na de bruidsreportage was er dan eindelijk de ceremonie. Het moment waarop het bruidspaar zich voor de echt met elkaar verbind. Het moment waarop vader zijn dochter weggeeft, het ja woord wordt gegeven, maar ook waar de geloftes worden uitgesproken naar elkaar, het moment waar iedereen even lekker door de zeik gehaald wordt, het moment van het brengen van de ringen (in dit geval door opa!! Hoe mooi en bijzonder is dat!!), het moment van een lach, schaterlach, maar ook van de traan. Vooral het moment dat de moeder van de bruid een lied ging zingen voor haar dochter...De ceremonie... het belangrijkste onderdeel van de dag, maar zeker ook een erg mooi onderdeel!






Na de ceremonie werd de taart aangesneden en geproost met alle gasten. Ook was er tijd voor de groepsfoto's. En aangezien Ankie juf is, was het ook tijd voor een leuk stukje wat opgedragen werd door de kinderen uit haar klas! Vanuit het proosten en de groepsfoto's gingen we door naar het diner. Dit werd in de tuin van het ouderlijk huis van de bruidegom gehouden. Zo fijn dat alles op loop/en fietsafstand is! Voor mij btw ook zowat een thuiswedstrijd, aangezien alles zich in Broekhuizen afspeelde en ik in Broekhuizenvorst (het dorpje ernaast) woon!

Vanuit het diner vlug vlug weer terug naar locatie, want de eerste gasten voor de receptie zouden elk moment kunnen komen! En natuurlijk werd deze dag nog met een knaller van een feest afgesloten!!!

Het was dan ook een dag voor in de boeken, of te wel, in een woord: GEWELDIG!!

Het bleef dan ook nog lang onrustig.......











77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page